10 de maig de 2016
gustavo zerbino

Gustavo Zerbino emociona amb el seu relat de superació

El supervivent de l’accident d’avió als Andes el 1972 ha compartit la seva experiència i ensenyances d’aquella gesta en un acte organitzat per CAEB i Eurofirms.

Zerbino: Quan la ment et diu que jano pots, encara pots donar 10.000 passes més.

En motiu de la col·laboració entre Eurofirms i la Confederació d’Associacions Balears (CAEB), el 9 de maig vam poder assistir a la conferència que va pronunciar a Palma de Mallorca Gustavo Zerbino, supervivent de l’accident aeri dels Andes l’any 1972, davant d’un públic de prop de 300 persones emocionades després d’escoltar el seu relat.

Carmen Planas, presidenta de CAEB, va destacar que Zerbino “és un referent d’inspiració per a tots en termes de superació, compromís, lideratge i motivació d’equips” i va afegir que “tant CAEB com Eurofirms compartim un objectiu comú: ajudar a les empreses a cuidar i potenciar el seu principal valor: les persones, comptar amb equips de treball ben liderats, compromesos, motivats i capacitats, és garantia de competitivitat i èxit empresarial”.

Per la seva part, Miquel Jordà va assenyalar que el de Gustavo Zerbino “és un magnífic exemple de superació per a aprendre a fer-nos forts davant l’adversitat i trobar la motivació necessària per a seguir endavant i aconseguir els nostres objectius en l’àmbit professional i, com no, a la nostra vida personal”.

El 1972 Gustavo Zerbino es va convertir en un exemple de superació quan ell i 15 companys més del grup que integrava l’equip de rugby van aconseguir sobreviure al famós accident d’avió a la serralada dels Andes, més tard recreat a la película ‘Viven’. Durant la seva intervenció, Zerbino va explicar els detalls d’aquell accident i com els 16 supervivents van aconseguir mantenir-se en vida.

La vida pot més

Gustavo Zerbino, que després de l’accident va estudiar Medicina i actualment treballa en un laboratori farmacèutic, va concloure que l’experiència viscuda l’any 1972 és una prova que la vida pot més i, com a ensenyança, va traslladar a un públic emocionat que per a solucionar els problemes cal acceptar-los i atravessar-los, ser cent per cent responsables i estar cent per cent compromesos i mai, mai, deixar de gaudir de la vida.

Zerbino va explicar que “el camí no és queixar-se perquè les coses no són com un espera, ja que això condueix a la negativitat i al fracàs, sinó qeu cal afrontar els problemes impulsant l’acció”.

Les coses que em passen depenen de mi i hem d’escollir si volem ser un espectador o lluitar per a convertir-nos en protagonistes de la nostra pròpia vida. Ser lliure és prendre decisions, però per a fer-ho cal tenir valor, va defensar Zerbino davant d’un públic que va seguir les seves paraules amb gran expectació”.

“La ment és un instrument i cal saber-la utilitzar positivament, perquè quan la ment et diu que ja no pots, encara pots fer 10.000 passos més”, va afirmar Zerbino, concloent que la clau de la seva experiència és viure la vida amb amor, amb solidaritat i amb gratitud.

Miquel Jordà (Eurofirms), Gustavo Zerbino i Carmen Planas (CAEB), moments després d’acabar la conferència.