Be Healthy, Be People First

Un dels objectius d’Eurofirms és ser una empresa saludable, vetllem pel benestar de tots els nostres empleats. Això passa per tenir un equip healthy, que promogui un estil de vida saludable i que gaudeixi de bona salut.

Hi ha 5 elements “Be Healthy” que són clau i ens ajuden a sentir-nos molt millor:

  • L’activitat: mantenir-se actiu cada dia.
  • Un bon estat d’ànim i mental.
  • El descans.
  • La prevenció.
  • L’alimentació.

Al llarg de l’any realitzem accions per millorar el benestar dels empleats i promoure un estil de vida saludable.

U.DREAM Portugal – Primera empresa júnior social

Un projecte educatiu que transforma estudiants en líders socials amb l’objectiu de generar impacte social i canviar el món

Clica aquí per implicar-te en aquesta causa

 Amb 4 anys d’activitat, més de 200 estudiants, 30 centres educatius involucrats i presència a les ciutats Porto, Braga i Aveiro, el projecte educatiu d’U.DREAM lluita per transformar la societat i contribuir a la millora de la qualitat de vida de nens i famílies.

Durant el seu recorregut, els estudiants de diverses UD tenen la possibilitat de viure experiències del “món real”, com ara:

  • Acompanyar i fer realitat el somni de nens que passen per un moment delicat de salut.
  • Acompanyar famílies desestructurades amb risc d’exclusió social.
  • Aconseguir que els estudiants de secundària prenguin consciència social de forma activa a través de debats.
  • Dissenyar campanyes de felicitat mensuals als carrers de diferents ciutats.

Dia Mundial del Somriure, el primer esdeveniment d’U.DREAM. Aquell dia va començar el somni.

“Donar el millor d’un mateix i aprendre el millor de tots” és el lema de l’ Acadèmia UD.

Tot això paral·lelament a plans de formació personal i professional individualitzats que ajudaran aquests estudiants a conèixer el seu paper en el món i, encara més important, el seu paper en la felicitat dels altres. 

A més, gràcies al suport d’Eurofirms, U. Dream podrà desenvolupar un programa de suport i orientació laboral que millorarà la vida de moltes famílies amb dificultats socials.

 

Ja hem acumulat !T’animem a implicar-te en aquesta causa amb una donació, de manera individual, col·lectiva o, simplement, compartint el nostre missatge.

Perquè Nadal és compartir.

Projecte solidari internacional a Moçambic

Des de l’Hospital Carmelo ajudem a combatre el VIH en una de les zones amb més concentració de casos d’infecció per aquest virus

Clica aquí per implicar-te en aquesta causa

La germana Elisa Verdú, metgessa i missionera originària d’Alcoi, és la impulsora i l’ànima de l’Hospital Carmelo, un centre de salut situat a la zona urbana de Chókwè, un dels indrets més afectats pel VIH a Moçambic.

L’hospital, referència per al maneig dels pacients infectats pel VIH i la tuberculosi a la zona, funciona des de l’any 1995 amb l’ajuda de les germanes de la comunitat de la caritat de Saint Paul i la comunitat de Sant’ Egidio.

Sor Elisa Verdú, impulsora i ànima de l’Hospital Carmelo.

Hospital Carmelo (Moçambic).

La Fundació Lluita contra la Sida col·labora amb Sor Elisa Verdú i l’Hospital Carmelo per resoldre alguns casos clínics complicats, realitzar proves diagnòstiques, incorporar personal amb formació especialitzada, dotar de material fungible i, en definitiva, millorar la salut i la qualitat de vida de tots els habitants de la regió.

Projecte de la Fundació Lluita Contra la Sida.

 

Ja hem acumulat !T’animem a implicar-te en aquesta causa amb una donació, de manera individual, col·lectiva o, simplement, compartint el nostre missatge.

Perquè Nadal és compartir.

 

El microbioma: el nostre segon genoma

L’estat del microbioma és clau a la salut del nostre sistema immunitari i pot tenir un paper determinant en un envelliment de millor qualitat

Clica aquí per implicar-te en aquesta causa

La recerca sobre el microbioma consisteix en estudiar els desequilibris en la composició i funció de la flora intestinal (microbioma), en relació amb la dieta i la seva influència en l’estat inflamatori crònic i en la fragilitat de la persona en general. L’objectiu: prevenir i millorar l’estat de salut de les persones a través d’intervencions nutricionals i canvis en la dieta.

“Un microbioma sa podria assegurar-nos un envelliment de més qualitat, amb menys fragilitat”.

Doctor Bonaventura Clotet, cap de la unitat del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i president de la Fundació Lluita contra la Sida.

El cos humà té uns 37 bilions de cèl·lules diferents, però d’aquestes, només un 10 % son cèl·lules humanes. La resta, pertanyen als gairebé 100 bilions de microbis que poden trobar-se en cada un de nosaltres.

Els centenars d’espècies microbianes amb qui compartim el nostre cos viuen (i moren) en diferents llocs de l’organisme: la superfície de la pell, la llengua, les fosses nasals, el coll… Però és als intestins on habiten majoritàriament formant tot un univers, en gran part desconegut, que els científics tot just estan començant a explorar gràcies als avenços tecnològics.

Més del 99 % de la “nostra” informació genètica és, en realitat, informació procedent d’aquesta comunitat de microbis, el nostre microbioma. I cada cop sembla més probable que aquest “segon genoma”, com se l’anomena de vegades, exerceix una gran influència en la nostra salut. Possiblement, una influència inclús més gran que la que exerceixen els gens que heretem dels nostres pares. Els gens heretats són més o menys fixos, invariables, en canvi, sembla ser que el segon genoma que aporta el microbioma pot ser remodelat i fins i tot regenerat.

La microbiota, la població bacteriana existent en el nostre organisme, juga un paper clau en diversos aspectes del nostre organisme. La salut humana i la microbiana resulten estar inextricablement vinculades. Els trastorns en el nostre ecosistema intern de microbis —una pèrdua de diversitat, per exemple, o la proliferació de l’espècie “equivocada”— ens poden predisposar a l’obesitat, a problemes metabòlics i a tota una sèrie de malalties cròniques, així com a algunes infeccions. 

Projecte de la Fundació Lluita Contra la Sida.

 

Ja hem acumulat !T’animem a implicar-te en aquesta causa amb una donació, de manera individual, col·lectiva o, simplement, compartint el nostre missatge.

Perquè Nadal és compartir.