Innovació tecnològica per a reduir l’impacte mediambiental

L’aposta per la innovació és un dels pilars d’Eurofirms, que ha donat lloc al desenvolupament de recursos tecnològics que milloren la gestió de les persones i redueixen l’impacte mediambiental.

Una de les nostres principals accions passa per reduir el consum de paper, fins a poder arribar a eliminar-lo per complet en un futur proper. Aquesta mesura consta de diverses actuacions i KPI’s:

 • Conscienciació interna i externa de la importància de no imprimir documentació: e-mails, contractes i altra informació.
 • Millora contínua i difusió de la nostra plataforma de signatura electrònica de documentació, a través de la web i l’APP Eurofirms.
 • Arxiu digital de documentació contractual (tant de clients com de treballadors).
 • Ús de paper reciclat per a la documentació que és imprescindible imprimir en paper.
 • Seguiment de l’índex de documentació signada electrònica i digitalment versus la signada en paper, tant per part de clients com per part de treballadors.

 

Signatura de contractes treballadors (2n trimestre 2018)

RSE_Firma_electronica_contratos_trabajadores

Signatura de documentació clients (2n trimestre 2018)

Firma de documentación clientes

 

Millora de les instal·lacions

A les nostres instal·lacions estem duent a terme una sèrie de mesures per a optimitzar, fer més sostenible el consum d’energia i reduir l’impacte mediambiental.

 • Canvi progressiu del tipus d’il·luminació a tota la xarxa d’oficines, substituint tots els fluorescents per il·luminació LED.
 • Instal·lació de plaques solars a l’edifici de Serveis Centrals.
 • Col·locació de zones ajardinades a l’edifici de Serveis Centrals.
 • Millores en la climatització: renovació de tots els equips d’aire acondicionat de la xarxa de delegacions per equips de baix consum.
 • Col·locació en totes les oficines d’Eurofirms de punts de recollida de paper confidencial i tòners, ambdós reciclats per part d’una empresa externa.

 

 

 Il·luminació led i zones ajardinades als Serveis Centrals d’Eurofirms.

 

 Instal·lació de plaques solars als Serveis Centrals d’Eurofirms.

 

El microbioma: el nostre segon genoma

L’estudi de la influència del microbioma en el sistema immunològic, clau en la millora de la qualitat de vida i l’envelliment de més qualitat.

Clica aquí per implicar-te en aquesta causa

Una de les línies de recerca del microbioma estudia els desequilibris en la composició i funció de la flora intestinal (microbioma), en relació amb la dieta i la seva influència en l’estat inflamatori crònic i en la fragilitat de la persona en general. L’objectiu: prevenir i millorar l’estat de salut de les persones a través d’intervencions nutricionals i canvis en la dieta.

“Una microbiota sana podria assegurar-nos un envelliment de més qualitat, amb menys fragilitat”.

Doctor Bonaventura Clotet, cap de la unitat de VIH de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, director d’IrsiCaixa i president de la Fundació Lluita contra la Sida.

El cos humà té uns 37 bilions de cèl·lules diferents, però d’aquestes, només un 10 % son cèl·lules humanes. La resta, pertanyen als gairebé 100 bilions de microbis que poden trobar-se en cada un de nosaltres.

Els centenars d’espècies microbianes amb qui compartim el nostre cos viuen (i moren) en diferents llocs de l’organisme: la superfície de la pell, la llengua, les fosses nasals, el coll… Però és als intestins on habiten majoritàriament formant tot un univers, en gran part desconegut, que els científics tot just estan començant a explorar gràcies als avenços tecnològics.

Més del 99 % de la “nostra” informació genètica és, en realitat, informació procedent d’aquesta comunitat de microbis, la nostra microbiota. I cada cop sembla més probable que aquest “segon genoma”, com se l’anomena de vegades, exerceix una gran influència en la nostra salut. Possiblement, una influència inclús més gran que la que exerceixen els gens que heretem dels nostres pares. Els gens heretats són més o menys fixos, invariables, en canvi, sembla ser que el segon genoma que aporta la microbiota pot ser remodelat i fins i tot regenerat.

La microbiota, la població bacteriana existent en el nostre organisme, juga un paper clau en diversos aspectes del nostre organisme. La salut humana i la microbiana resulten estar inextricablement vinculades. Els trastorns en el nostre ecosistema intern de microbis —una pèrdua de diversitat, per exemple, o la proliferació de l’espècie “equivocada”— ens poden predisposar a l’obesitat, a problemes metabòlics i a tota una sèrie de malalties cròniques, així com a algunes infeccions. 

 Projecte de la Fundació Lluita Contra la Sida

 

T’animem a implicar-te en aquesta causa amb una donació, de manera individual, col·lectiva o, simplement, compartint el nostre missatge.

Implica't

Projecte solidari internacional a Moçambic

Des de l’Hospital Carmelo ajudem a combatre el VIH en una de les zones amb més concentració de casos d’infecció per aquest virus.

Clica aquí per implicar-te en aquesta causa

La germana Elisa Verdú, metgessa i missionera originària d’Alcoi, és la impulsora i l’ànima de l’Hospital Carmelo, un centre de salut situat a la zona urbana de Chókwè, un dels indrets més afectats pel VIH a Moçambic.

 

Sor Elisa Verdú, impulsora i ànima de l’Hospital Carmelo

Hospital Carmelo (Moçambic)

La Fundació Lluita contra la Sida col·labora amb Sor Elisa Verdú i l’Hospital Carmelo per resoldre alguns casos clínics complicats, realitzar proves diagnòstiques, incorporar personal amb formació especialitzada, dotar de material fungible i, en definitiva, millorar la salut i la qualitat de vida de tots els habitants de la regió.

Projecte de la Fundació Lluita contra la Sida

T’animem a implicar-te en aquesta causa amb una donació, de manera individual, col·lectiva o, simplement, compartint el nostre missatge.

Implica't

U.Dream – Primera empresa júnior social

Un projecte educatiu que transforma estudiants en líders socials amb l’objectiu de generar impacte social i canviar el món.

Clica aquí per implicar-te en aquesta causa

 Amb 4 anys d’activitat, més de 200 estudiants, 30 centres educatius involucrats i presència a les ciutats Porto, Braga i Aveiro, el projecte educatiu d’U.DREAM lluita per transformar la societat i contribuir a la millora de la qualitat de vida de nens i famílies.

Durant el seu recorregut, els estudiants de diverses UD tenen la possibilitat de viure experiències del “món real”, com ara:

 • Acompanyar i fer realitat el somni de nens que passen per un moment delicat de salut.
 • Acompanyar famílies desestructurades amb risc d’exclusió social.
 • Aconseguir que els estudiants de secundària prenguin consciència social de forma activa a través de debats.
 • Dissenyar campanyes de felicitat mensuals als carrers de diferents ciutats.

Dia Mundial del Somriure, el primer esdeveniment d’U.DREAM. Aquell dia va començar el somni.

“Donar el millor d’un mateix i aprendre el millor de tots” és el lema de l’ Acadèmia UD.

Tot això paral·lelament a plans de formació personal i professional individualitzats que ajudaran aquests estudiants a conèixer el seu paper en el món i, encara més important, el seu paper en la felicitat dels altres. 

A més, gràcies al suport d’Eurofirms, U. Dream podrà desenvolupar un programa de suport i orientació laboral que millorarà la vida de moltes famílies amb dificultats socials.

 

T’animem a implicar-te en aquesta causa amb una donació, de manera individual, col·lectiva o, simplement, compartint el nostre missatge.

 

Implica't

Parlem de la sida

T’animem a col·laborar en la recerca per acabar amb el VIH/sida.

Clica aquí per implicar-te en aquesta causa

Eurofirms manté, des del 2014, un acord de col·laboració amb la Fundació Lluita contra la Sida (FLS), pel qual es compromet a col·laborar amb els seus projectes de recerca, aportant una donació anual desinteressada.

#parlemdelasida és l’actual campanya de conscienciació sobre el VIH/sida que té per objectiu obtenir recursos per finançar els projectes de recerca de la Fundació Lluita contra la Sida.

El VIH/sida es para muchos invisible hoy en día. Pero lejos de ser un problema superado, se siguen produciendo nuevas infecciones a diario por falta de prevención y concienciación.

El VIH/sida és per a molts invisible avui dia. Però lluny d’haver-se superat el problema, cada dia es continuen produint noves infeccions per manca de prevenció i conscienciació.

Per això hem de donar-li la rellevància que es mereix. Parlem de la sida:

 • Perquè és un problema social que ens afecta a tots.
 • Perquè es calcula que cada any es produeixen 2 milions de noves infeccions per VIH al món.
 • Perquè els més joves no coneixen aquesta malaltia.
 • Perquè cal perdre la por a fer-se la prova del VIH.
 • Perquè Espanya és un país capdavanter en la recerca del VIH/sida.
 • Perquè a Espanya es produeixen noves infeccions cada dia (3.428 diagnòstics el 2015, 9-10 casos al dia).
 • Perquè s’estima que 1 de cada 4 persones infectades amb el VIH no sap que ho està.

 

T’impliques tu també? https://www.eurofirms.es/hablemosdelsida.html

Employee Branding: formant gestors de persones

Una iniciativa d’Eurofirms per contribuir al desenvolupament dels directius de recursos humans

El compromís d’Eurofirms és ser una empresa que genera un impacte positiu a la societat, i volem començar no només per les persones del nostre equip sinó també pels nostres clients i els professionals de recursos humans de diferents empreses.

Per aquest motiu, amb l’objectiu de contribuir a millorar el seu negoci, posem a l’abast un cicle de sessions formatives exclusives sobre Employee Branding. Aquest mètode de comunicació de marca i de valors de l’organització permet aconseguir equips en sintonia amb la cultura de l’empresa, i així cadascun d’ells actuen com a ambaixadors de la marca.

 

 

De la mà d’Álex López, Top 20 Mundial Influencers Social Selling LinkedIn, i gràcies a Eurofirms, més de 500 assistents als tallers han pogut adquirir coneixements sobre les possibilitats de l’entorn digital, l’ús de LinkedIn i altres xarxes socials per potenciar la imatge de marca persona i de l’empresa, així com recomanacions per aconseguir atraure i retenir el talent.

Un compromís d’Eurofirms per contribuir al desenvolupament de les persones. Eurofirms, People First.

Descarrega l’informe d’Eurofirms “Radiografia de l’Employee Branding a les empreses d’Espanya 2017”.